Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 04. 2018. 18:15   >>  18:09 1

ODUŠEVLJEN NAPADOM

Izraz "misija završena" češće koristiti

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da izraz "misija završena" treba češće da se koristi, pošto je tim riječima okarakterisao napad zapadnih saveznika na Siriju.

"Napad na Siriju je tako savršeno izveden, s takvom preciznošću, da je jedni način da ga Mediji Lažnih Vesti unize bio da koriste moj termin 'Misija Završena'. Znao sam da će fokusirati na to, ali sam osjetio da je to tako sjajan vojni termin, da ga treba vratiti. Češće ga koristiti", naveo je Tramp danas na Tviteru.

Tram je juče ocijenio da su vazdušni napadi SAD, Francuske i Velike Britanije u Siriji "savršeno izvedeni" i da "rezultati nijesu mogli da budu bolji".

Izraz "misija završena" podsjetila je na predsjednika SAD Džordža Buša mlađeg koji je 2003. na nosaču aviona ispod natpisa "misija završena" proglasio kraj velikih borbenih operacija u Iraku šest nedjelja pošto je počela invazija, ali se taj rat zatim uz ogromne žrtve produžio godinama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније