Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 04. 2018. 19:20 >> 19:16
2

"HIBRIDNI"

Klimkin: Rusija započela treći svetski rat

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin u intervjuu za makedonski portal Plus info ocijenio je da je Rusija već počela treći svjetski rat, koji je nazvao hibridnim. Na pitanje da li je ta ocjena previše smjela, šef ukrajinske diplomatije je odgovrio: "Ne" i dodao da to ozbiljno misli.

"Kod nas u Ukrajini taj rat je započet i sa militantima i sa nekonvencionalnim, hibridnim sredstvima, dok se u drugim djelovima Evrope, zasada, vodi samo na nekonvencionalan način.... Ja ozbiljno to kažem. Nije to moj neki moto", rekao je Klimkin, u intervjuu koji je danas prenio dnevnik "Sloboden pečat".

Prema njegovom mišljenju, ono što se dešava u Siriji Rusija "gleda kroz prizmu tog hibridnog trećeg svjetskog rata".

Kako je istakao, Rusija, koja podržava Asadov režim, ne uzdržava se samo u postizanju svojih ciljeva, već i sredstvima za njhovo postizanje".

"Sada, kada gledamo primjenu hemijskog oružja, kada gledamo slike iz Alepa i iz Dume, kada gledamo da se u Solzberiju dešava ne samo specijalna operecija, već nešto što ugrožava živote mnogih građana, kada vidimo da se Rusija miješa u institucije mnogih država u svijetu, mogu da kažem da je Rusija već počela treći svjetski rat", rekao je Pavel Klimkin.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine je intervju za Plus info, koji je prenio dnevnik "Sloboden pečat", dao tokom boravka u zvaničnoj posjeti Makedoniji u srijedu i četvrtak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније