Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 04. 2018. 14:45 >> 14:39
1

TURSKI MINISTAR

Sukob u Siriji bi mogao da zapali Bliski Istok

Potencijalni konflikt između Rusije i SAD u Siriji mogao bi da zapali Bliski Istok, upozorio je danas turski ministar odbrane Nuretin Džanikli.

 

 

 

"Ukoliko se dogodi napad na snage(u Siriji) koje podržava Rusija ili bude napad snaga koje podržavaju SAD, Rusija neće moći da se drži po strani ili će izgubiti svoj uticaj.

Tako da mogu da počnu ozbiljni sukobi", rekao je turski ministar za televiziju 24TV, prenosi ruska agencija TASS.

On je rekao da ta opasnost postoji već duže vrijeme i da "samo jedna iskra može da zapali cio region i otvori vrata sukobu", te je pozvao Rusiju i SAD da djeluju uzdržano, a režim Bašara al Asada da prestane da podržava terorističke organizacije.

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je u srijedu Rusiji da se spremi za "nove i pametne rakete" u Siriji. Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa "životinjom koja ubija gasom" svoje ljude i koja u tome uživa.

Ratna mornarica Rusije će od srijede vježbati u blizini obale Sirije, proizlazi iz međunarodnog upozorenja letačkom osoblju (NOTAM) i navigacionog upozorenja za mornare, prenijela je ruska agenciija Interfaks.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније