Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 04. 2018. 22:58 >> 22:56

PERSONE NON GRATA

Rusiju napustilo 60 američkih diplomata

Grupa od 60 američkih diplomata koje je Rusija protjerala u okviru diplomatskog spora oko trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji napustila je Rusiju, saopštio je danas Stejt department.

"Jutros je 60 američkih diplomata napustilo Rusiju u skladu sa neosnovanom odlukom ruske vlade da ih proglasi za persone non grata" rekla je portparolka američkog ministarstva.

Američke diplomate protjerane su kao odgovor Moskve na odluku Vašingtona da protjera isti broj ruskih diplomata koje je Bijela kuća označila kao špijune, u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom poslije trovanja nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Solsberiju u Velikoj Britaniji početkom marta.

Velika Britanija smatra da je Rusija odgovorna za taj napad, što Rusija negira. U znak solidarnosti sa Velikom Britanijom oko 150 ruskih diplomata protjerano je iz više zemalja, uključujući SAD, EU kao i iz misije NATO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније