Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 04. 2018. 09:34 >> 09:29

NA GRANICI

Pripremni razgovori o susretu lidera dvije Koreje

Zvaničnici dvije Koreje počeli su danas pripremne razgovore o susretu sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una i južnokorejskog predsjednika Mun Džae Ina u cilju rješenja tenzija na Korejskom poluostrvu zbog nuklearnog programa Pjongjanga.

 

 

 

Predstavnici Južne i Sjeverne Koreje sastali su se u graničnom selu Panmundžom zbog razgovora o bezbjednosti, protokolu i medijskom pokrivanju samita lidera te dvije zemlje koji će biti održan 27. aprila.

Južnokorejski zvaničnici rekli su ranije da će fokus samita biti na denuklearizaciji Sjeverne Koreje, ali Pjongjang to nije potvrdio putem državnih medija.

Dvije Koreje treba, pored ostalog, da dogovore u koliko navrata će se Kim Džong Un i Mun Džae In sastati tog dana i da li će djelovi njigovog sastanka biti prikazani uživo na televiziji.

Lideri dvije Koreje razgovarali su u svega dva navrata poslije Korejskog rata (1950-53).

Nakon samita lidera dvije Koreje, krajem maja se očekuje sastanak Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније