Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 04. 2018. 08:58 >> 08:52

PROTJERANI

Američke diplomate napustile Ambasadu u Moskvi

Tri autobusa sa američkim diplomatama koji su protjerani iz Rusije u jeku tenzija oko trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja napustili su rano jutros Ambasadu SAD u Moskvi, prenijele su agencije.

 

 

 

Desetine američkih diplomata i njihovih porodica napustilo je objekat Ambasade SAD i uputile se ka aerodromu, navodi agencija Frans pres.

AP prenosi da su novinari uoči odlaska diplomata, pored ostalog, vidjeli raspoređivanje prtljaga u kamionima, kao i prenošenje kućnih ljubimaca.

Rusija je ranije saopštila da će protjerati proporcionalan broj diplomata svih zemalja koje su tu mjeru primijenile prema ruskom diplomatskom osoblju zbog slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji.

Moskva je saopštila da protjeruje 60 američkih diplomata i da će zatvoriti američki konzulat u Sankt Peterburgu kao odgovor na sličnu mjeru SAD.

Velika Britanija i njeni partneri protjeriali su više od 150 ruskih diplomata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније