Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 04. 2018. 13:56   >>  13:51

JAČAĆE ODBRANU

Šojgu:Zapad izaziva novi Hladni rat

Moskva je danas optužila Zapad da podstiče novi Hladni rat u nastojanju da zadrži sve slabiji uticaj u globalnim pitanjima, prenijela je agencija AP.

 

 

 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da NATO koristi "nepostojeću rusku prijetnju da bi metodično unaprijedio vojni potencijal" i pojačao snage kod granica Rusije.

Šojgu je na moskovskoj Konferenciji o međunarodnoj bezbjednosti rekao da će Rusija odgovoriti na poteze NATO jačanjem odbrambenih kapaciteta kako bi "obezbijedila vojnu sigurnost Rusije i njenih saveznika".

Odnosi Rusije i zapadnih zemalja su posebno zategnuti zbog ukrajinske krize i pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

Tenzije su pojačane marta ove godine kada je otrovan nekadašnji ruski špijun u Velikoj Britaniji Sergej Skripalj, što je dovelo do protjerivanja ruskih diplomata iz više zemalja.

Moskva je uzvratila istom mjerom protjerivanjem diplomata tih zemalja iz Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније