Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 04. 2018. 12:22 >> 12:16

SUD U ŠLEZVIGU

Njemački tužioci traže izručenje Pudždemona

Njemačko tužilaštvo je danas zatražilo od suda da odobri izručenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona Španiji.

 

 

 

Tužioci u Šlezvigu su naveli da su podnijeli taj zahtjev regionalnom sudu nakon "intenzivne provjere" evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Španija.

Pudždemon (55) je u njemačkom pritvoru od 25. marta. Španija ga optužuje za pobunu.Sudu u Šlezvigu će vjerovatno trebati nekoliko dana da donese odluku o eventualnom izručenju Pudždemona.

Njegovi advokati su zatražili intervenciju njemačke vlade u tom slučaju, navodeći njegovu "političku dimenziju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније