Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 04. 2018. 21:02 >> 20:57
1

ERDOGAN OPŠTUŽUJE

"Netanjahu terorista, Izrael teroristička država"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas premijera Izraela Benjamina Netanjahua da je "terorista" pošto je on odbacio "moralne lekcije" Turske povodom krvavih sukoba na granici pojasa Gaze i Izraela.

"Hej Netanjahu, vi ste okupator i kao okupator ste na tim teritorijama i u isto vrijeme ste terorista", rekao je Erdogan pristalicama u Adani na jugu Turske, u govoru koji je televizija prenosila, navodi agencija Frans pres.

Prema navodima izraelskih medija, predsjednik Turske je rekao i da je Izrael "teroristička država".

"Nije potrebno da kažem svijetu koliko je okrutna vojska Izraela. Možemo vidjeti šta ta teroristička država čini posmatrajući situaciju u Gazi i Jerusalimu", rekao je Erdogan i dodao da je Izrael počinio maskar u Gazi, prenosi turski list "Dejli Sabah".

Erdogan je najavio da Turci neće zaboraviti šta se čini ugnjetenim Palestincima, ocijenivši da ni izraelskom narodu nije svejedno.

Netanjahu je ranije danas napao Erdogana zbog njegovih kritika izraelskog odgovora na masovne proteste Palestinaca na granici s pojasom Gaze.

"Najmoralnijoj vojsci na svijetu neće držati lekcije neko ko godinama nasumice bombarduje civilno stanovništvo", rekao je Netanjahu i dodao da je to očito način kako se obilježava 1. april u Ankari.

Erdogan je juče u Istanbulu kazao da "oštro osuđuje Vladu Izraela za njen nehumani napad", aludirajući na ubistvo 15 palestinskih demonstranata na granici s pojasom Gaze u petak, prenijeli su izraelski mediji.

"Izrael će staviti Palestinu u zatvor svojim ugnjetavanjem. Nastavićemo da podržavamo našu braću i sestre u Palestini", naveo je Erdogan.

Šef turske države je takođe napao one koji kritikuju njega, ali ne i Izrael.

"Nijesam čuo protivljenje izraelskom masakru u Gazi od onih koji su kritikovali operaciju u Afrinu", rekao je Erdogan, misleći na turske akcije u kurdskoj enklavi na sjeveru Sirije.

Dodao je da je to "najjasniji dokaz nedostatka iskrenosti" onih koji se fokusiraju na Tursku, ali ne kažu ništa "o činjenici da Izrael napada demonstrante na njihovoj sopstvenoj zemlji".

Erdogan je rekao i da je u petak razgovarao s predsjednikom SAD Donaldom Trampom i pitao ga: "Zar nećete da intervenišete tamo?"

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније