Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

30. 03. 2018. 14:17   >>  14:12 4

BORISOV PORUČIO

Bugarska neće protjerati ruske diplomate

Bugarska neće protjerati ruske diplomate zbog "slučaja Skripalj", poručio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

 

 

 

Borisov je istakao da njegova zemlja, koja trenutno predsjedava Evropskoj uniji, treba da održava otvoren dijalog sa Rusijom u svjetlu zategnutih odnosa između zapadnih zemalja i Moskve zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Bugarska je izražila solidarnost sa svojim EU i NATO saveznicima time što je pozvala na konsultacije svog ambasadora u Moskvi, rekao je Borisov, ali i istakao da su potrebni dodatni dokazi za dalju akciju. Premijer Bugarske je to izjavio poslije sastanka sa članovima vladinog savjeta za bezbjednost na kojem je obavljen razgovori i sa bugarskim ambasadorom u Moskvi.

Borisov je najavio da će se ambasador vratiti u Rusiju poslije pravoslavnog Uskrsa, 8. aprila, prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da je većina zemalja članica EU i NATO, među kojima i SAD, protjerala ruske diplomate, ali i da se nekoliko zemalja Unije, uključujući Grčku, Kipar, Portugaliju, Sloveniju i Austriju, nije priključilo toj akciji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније