Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: P.B. ]

30. 03. 2018. 09:30 >> 09:28

IZ MAKRONOVOG KABINETA

Francuska nudi da posreduje između Turske i Kurda

Francuska se ponudila da posreduje između Turske i Sirijskih demokratskih snaga u kojima su najbrojniji Kurdi, saopšteno je iz kabineta francuskog predsjednika.

Pariz je pružio uvjeravanja Sirijskim demokratskim snagama da podržava stabilizaciju sjeverne Sirije.

Kurdski zvaničnik Kaled Eisa je nakon susreta Makrona i delegacije sa sjevera Sirije u kojoj su bili i predstavnici kurdske milicije "Jedinice za zašitu naroda" rekao da je francuski predsjednik obećao da će uputiti francuske vojnike u Manbidž kako bi podržali borbu protiv Islamske države i odvratili Tursku od napredovanja ka tom gradu, prenosi Rojters.

Savjet za nacionalnu bezbjednost u Ankari juče je saopštio da će Turska preduzeti akciju ako se ekstremisti ne budu odmah povukli iz sirijskog regiona Manbidž i oblasti istočno od Eufrata.

Turska, koja je prošle nedelje izvela ofanzivu na sirijski grad Afrin nakon dvomjesečne ofanzive protiv sirijske kurdske milicije pod nazivom "Jedinice za zašitu naroda" i više puta je prijetila da će svoje operacije proširiti dalje na istok do Manbidža gdje su stacionirane američke trupe, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније