Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

28. 03. 2018. 12:30 >> 12:27
6

ERDOGAN SAOPŠTIO

Turska neće protjerivati ruske diplomate

Turska neće preduzete mjere protiv Rusije, kojoj Velika Britanija pripisuje trovanje bivšeg dvostrukog agenta na "osnovu nekog navoda", izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, prenijela je danas istanbulska štampa.

 

Ta izjava dolazi u trenutku kada su SAD i nekoliko zemalja Evropske unije, kao i NATO, čija je Turska članica, protjerale ruske diplomate kao odgovor na trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

"Ne planiramo slične akcije samo zato što su neke zemlje preuzele mjere na osnovu nekog navoda", rekao je Erdogan, a prenose listovi Hurijet i Jeni safak.

Erdogan je rekao da "apsolutno ne dolazi u obizir da se Turska ponaša kao te zemlje".

Turska je ostala relativno rezervisana poslije izbijanja afere Skripalj. Ministarstvo inostranih poslova osudilo je trovanje bivšeg agenta i njegove ćerke Julije ali Rusija nije pomenuta.

Erodgan ima dobre odnose s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, dok su se odnosi Turske sa zapadnim zemljama pogoršali posljednjih godinu i po dana.

Putin i predsjednik Irana Hasan Rohani trebalo bi početkom aprila da posjete Tursku u okviru pregovora o Siriji.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније