Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 03. 2018. 08:07 >> 08:04
3

LE PEN TVRDI

EU pokrenula hladni rat s Rusijom

EU pokrenula je pravi Hladni rat sa Rusijom, izjavila je liderka francuske desničarske partije Marin le Pen.

Ona je poseban naglasak stavila na trovanje bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

"Vjerujem da aktuelni događaji mogu da imaju daleko veće implikacije. To je strategija izgradnje zida koji odvaja Rusiju i Evropsku uniju. Znam iz ličnog iskustva rada u Evropskom parlamentu da EU sprovodi pravi Hladni rat protiv Rusije", rekla je Le Pen, prenosi Tass.

Kako su agencije ranije izvijestile, države Evropske unije podržale su Veliku Britaniju u njenoj optužbi na Račun Rusije za trovanje Skripalja nervnim agensom i bile su koordinisane po pitanju odgovora na taj slučaj. 

Velika Britanija je zbog tog napada protjerala 23 ruskih diplomata, na šta je Rusija uzvratila kontramerom protjerujući isto toliko britanskih diplomata. 

Kako je Tass prethodno prenio, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da "Rusija apsolutno i nedvosmisleno" nije povezana sa slučajem Skripalj, kao i da nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je. 

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta su pronađeni u nesvjesnom stanju na klupi u Solzberiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju. 

Britanske vlasti optuju Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom, što Moskva izričito negira.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније