Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2018. 22:53   >>  22:49

1.300 MILIJARDI

Tramp potpisao budžet uprkos prijetnji vetom

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je danas budžetski zakon od 1.300 milijardi dolara koji obezbjeđuje potrošnju do kraja fiskalne godine u septembru.

On je to uradio samo nekoliko sati pošto je rekao da razmatra veto na predlog tog zakona.

Tramp se žalio da u zakonu nije predviđeno puno finansiranje njegovih planova za izgradnju graničnog zida sa Meksikom i nije obezbijeđena zaštita za imigrante koji su kao mladi nelegalno dovedeni u zemlju, poznati kao Sanjari, i koji su sad zaštićeni od deportacije programom DACA.

On je rekao da je potpisao zakon da bi obezbijedio potreban novac za vojsku.

"Moja najveća briga je da osiguram da je Amerika bezbjedna", rekao je on i dodao da je potpisao taj zakon kao "pitanje nacionalne bezbjednosti".

On je pohvalio to povećanje rekavši da je najveće u istoriji zemlje i da će američka vojska biti "daleko superiornija od bilo koje vojske na svijetu".

Senat je noćas izglasao predlog o budžetskoj potrošnji od 1.300 milijardi dolara koji obezbjeđuje potrošnju do kraja fiskalne godine u septembru.

Tramp je ranije na Tviteru naveo da razmatra veto na predlog zakona zbog "činjenice da su demokrate napustile više od 800.000 primalaca DACA programa (nijesu čak ni spomenuti u predlogu), kao i zbog toga što nema finansiranja graničnog zida koji je "očajnički potreban" za nacionalnu bezbjednost SAD.

Trampov tvit izazvao je konfuziju u Kongresu koji je izglasao predlog zakona o budžetskoj potrošnji kojom se izbjegava blokada vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније