Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Washington Post, Objavila P.B. ]

23. 03. 2018. 12:02   >>  11:56

AVGANISTAN

Vojnici umirali zbog dobijanja pogrešne krvne grupe

Nemarno uzimanje uzoraka krvi i identifikacija koju je vršila avganistanska vojska mogla je dovesti do smrti ranjenih vojnika koji su dobili pogrešnu krvnu grupu, tokom liječenja, saopštila je američka agencija za nadzor u Avganistanu.

U izvještaju Specijalnog inspektorata za rekonstrukciju Avganistana navodi se da 15 hiljada vojnika nije bilo na testiranju krvi prije nego što su se priključili vojsci, kao i da su sumnjive metode utvrđivanja krvne grupe još hiljada vojnika, prenosi “Vašington Post”.

Avganistansko Ministarstvo odbrane je odbacilo izvještaj. Portparol ministarstva Davlat Vaziri tvrdi da je krv testirana u bolnici prije nego što su je vojnici primili i da nemaju podatke o smrti vojnika zbog pogrešne krvne grupe.

Autori izvještaja Specijalnog inspektorata za rekonstrukciju Avganistana od januara 2017.godine tvrde, međutim, da Nacionalna armija Avganistana nije prikupljala, testirala ili potvrđivala uzorke krvi novih regruta, kako bi znala koja bi im krvna grupa bila potrebna ukoliko budu povrijeđena.

To znači da ne postoje podaci o najmanje 9 odsto od 195 hiljada vojnika regrutovanih od januara do jula 2017.godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније