Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 03. 2018. 13:47   >>  13:43 1

KRŠI LJUDSKA PRAVA

UN pozvale Tursku da ukine vanredno stanje

Ujedinjene nacije (UN) su danas pozvale Tursku da ukine vanredno stanje uvedeno poslije pokušaja puča 2016, navodeći da je to dovelo do "dubokog" kršenja ljudskih prava.

 

 

 

U izvještaju objavljenom danas, UN su navele da je vanredno stanje omogućilo poizvoljno privođenje i otpuštanje, narušavanje prava na udruživanje i slobodu izražavanja, mučenje i zlostavljanje.

Turska je za organizovanje državnog udara okrivila mrežu sljedbenika muslimanskog proovednika Fetulaha Gulena i vodi čistku njegovih pristalica i drugih, optuženih za povezanost sa terorizmom.Gulen je demantovao svoju umiješanost u pokušaj puča.

Desetine hiljada ljudi su uhapšene, a više od 110.000 je otpušteno iz državne službe.

Turska tvrdi da su pojačana ovlašćenja vlasti tokom vanrednog stanja neophodna za suzbijanje prijetnji po državnu bezbjednost.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније