Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 03. 2018. 21:08   >>  21:26

O MIJEŠANJU RUSA

Tramp: Istraga tužioca neosnovana

Predsjednik SAD Donald Tramp doveo je u pitanje nepristrasnost istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera o navodnom miješanju Rusije u izbore u SAD. Za Trampa je Mulerova istraga neosnovana.

Predsjednik SAD je danas oštro kritikovao Mulera, čiji je tim zadužen za istragu o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore, zatim bivšeg zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrua Mekejba, koji je otpušten dva dana pred odlazak u penziju, kao i bivšeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija, prenijela je agencija AP.

Tramp je najprije naveo na Tviteru da "Mulerova istraga nikada nije trebala da bude započeta", a potom je ujutro nastavio s tom temom navodeći da je u "Mulerovom timu" istražitelja mnogo onih koji su "tvrdokorne demokrate", da su među njima pristalice "nepoštene (bivše demokratske predsjedničke kandidatkinje) Hilari Klinton", a da nema republikanaca.

Agencija navodi da je istina da su pojedini istražitelji u Mulerovom timu dali doprinos demokratskim kandidatima, uključujući Hilari Klinton, ali da je prema propisima zabranjena diskriminacija pri zapošljavanju na osnovu političke pripadnosti, i dodaje da je sam Muler republikanac.

Prethodno je američki ministar pravde, Džef Sešons, saopštio je da je dao otkaz bivšem zamjeniku FBI-ja Endruu Mekejbu, dva dana pred njegov odlazak u penziju.

Tramp je često kritikovao Mekejba i žalio se da je pristrasan pošto se njegova supruga kandidovala za parlament Virdžinije uz podršku fonda koji je vodio saradnik Hilari Klinton.

Mekejb je više od 20 godina radio u FBI-ju i imao ključnu ulogu u pojedinim nedavnim istragama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније