Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Beta ]

16. 03. 2018. 18:56 >> 18:52

RUSKA VOJSKA

"Naši avioni nijesu intervenisali u Guti"

Ruska vojska saopštila je danas da njeni avioni nijesu intervenisali u istočnoj Guti gdje je gotovo 80 civila poginulo u udarima na tu pobunjeničku zonu, prema navodima sirijske Opservatorije za ljudska prava.

"Tvrdnje Opservatorije... o takozvanim ruskim vazdušnim udarima na istočnu Gutu su samo još jedna lažna vijest", saopštilo je Ministarstvo odbrane, penose ruske novinske agencije.

"Ruska avijacija nema nikakvu vojnu misiju u istočnoj Guti i ne sprovodi nikakvu misiju u toj oblasti", dodaje se u saopštenju.

U istočnoj Guti danas je poginulo 76 stanovnika uglavnom u napadima na mjesta Sakba i Kfar Batna, prema podacima Opservatorije koja je navela da su napade izveli ruski avioni.

Od početka ofanzive na istočnu Gutu koju su pokrenule snage Bašara al Asada 18. februara, uz podršku njihovog saveznika Rusije, sirijske vladine snage povratile su 70 odsto tog pobunjeničkog uporišta kod Damaska.

Prema bilansu Opservatorije u gotovo mjesec dana bombardovanja i granatiranja ubijeno je najmanje 1.346 civila među kojima 270 djece, a hiljade je ranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније