Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 03. 2018. 18:32 >> 18:28
1

BRITANSKA POLICIJA

Otvorena istraga o ubistvu ruskog biznismena

Britanska policija saopštila je danas da tretira smrt ruskog biznismena Nikolaja Gluškova kao ubistvo nakon što je obdukcija pokazala da je umro od posljedica davljenja.

Gluškov, bivši poslovni partner oligarha i protivnika Kremlja Borisa Berezovskog, u ponedjeljak je pronađen mrtav u Londonu pod još nerazjašnjenim okolnostima, navodi AP.

Britanska antiteroristička policija otvorila je istragu iz predostrožnosti zbog veza koje je imao.

List Gardijan je prenio da je to Nikolaj Gluškov (68), Rus koji je dobio politički azil 2010. godine u Velikoj Britaniji.

Gluškova ćerka Natalija izjavila je ruskom listu Komersant da su na njegovom tijelu pronađeni tragovi davljenja.

Njegova smrt dolazi usred tenzija između Londona i Moskve zbog afere Sergeja Skripala, bivšeg ruskog agenta koji je 4. marta otrovan na jugozapadu Velike Britanije. Britanske vlasti smatraju da je Rusija odgovorna za njegovu smrt.

Britanska policija je navela da nema dokaze o vezi između ta dva slučaja.

Gluškov, bivši kadar ruske aviokompanije Aeroflot devedesetih godina, bio je osuđen na osam godina zatvora u odsustvu u martu 2017. godine u Rusiji. Optužen je da je aviokompaniji naložio da 20 miliona dolara prebaci na njegove bankarske račune u Švajcarskoj.

Krivični postupak je pokrenut dok je Gluškov bio poslovni partner Berezovskog koji je pronađen mrtav u svojoj rezidenciji kod Londona 2014. godine. Pronađen je obješen, a Gluškov je tada izrazio sumnju da je izvršio samoubistvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније