Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

(B92)

13. 03. 2018. 23:37   >>  00:03

NAKON SMJENE

Tilerson: Vraćam se privatnom životu

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je, nakon otkaza koji mu je uručio predsjednik Donald Tramp, najavio da će Stejt department zvanično napustiti 31. marta i "vratiti se privatnom životu".

AP prenosi da je Tilerson, nakon otkaza koji agencija ocjenjuje kao neceremonijalni odnosno neučtiv, kazao da će do kraja dana prenijeti dužnosti na zamjenika državnog sekretara Džona Salivana.

"Ono što je bitno jeste da se obezbijedi uredna i glatka tranzicija tokom perioda u kojem zemlja (SAD) nastavlja da se suočava sa značajnim izazovima u domenu politike i nacionalne bezbjednosti", kazao je Tilerson u krcatoj sobi za brifinge medija u Stejt departmentu, prenosi Rojters.

Tilerson je iznio nekoliko spoljnopolitičkih poruka, kazavši da "ukoliko Rusija nastavi sadašnjim putem, postajaće sve izolovanija", a da "predstoji još mnogo posla da bi se razvio jasan odnos sa Kinom".

Odlazeći šef Stejt departmenta rekao je da su "postignuti prekidi vatre u Siriji, ali da još mnogo više ostaje da se učini", kao i "da je kampanja maksimalnog pritiska na Sjevernu Koreju uspjela iznad svih očekivanja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније