Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 03. 2018. 19:01   >>  18:58

NOVI REZOVI

Tilersonov savjetnik smijenjen nakon komentara o smjeni

Bijela kuća danas je smijenila Stiva Goldstajna, jednog od najviših američkih diplomata nakon što je javno komentarisao smjenu šefa američke diplomatije Reksa Tilersona.

"Državni sekretar Tilerson nije jutros razgovarao s predsjednikom Donaldom Trampom i ne zna razloge smjene, ali je zahvalan što je bio u mogućnosti da bude u službi i nastavlja da misli da je javna služba plemenit zadatak za kojim niko ne treba da žali", rekao je Goldstajn koji je posle najave o sopstvenoj smjeni rekao: "Jedva čekam da se odmorim".

Tileson se rano jutros vratio iz višednevne tuneje u Africi, nekoliko sati prije nego što je saopšteno da je smijenjen. Goldstajn je rekao da je američki ministar saznao da je smijenjen čitajući Trampove poruke na Tviteru.

Tramp je rekao da želi da obnovi svoj diplomtaski tim prije pregovora sa Sjevernom Korejom.

Tilersona će na mjesto šefa diplomatije zamijeniti dosadašnji direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Majk Pompeo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније