Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 03. 2018. 16:04   >>  15:59 7

POSEBNO OKO IRANA

Tramp o neslaganju sa Tilersonom

Predsjednik SAD Donald Tramp pomenuo je danas da se nije slagao s državnim sekretarom Reksom Tilersonom koga je danas smijenio, posebno navodeći iransko nuklearno pitanje.

"Dobro smo sarađivali, ali se nijesmo slagali o nekim stvarima", dobacio je Tramp novinarima u bašti Bijele kuće pred polazak za Kaliforniju.

"Kad pogledate sporazum o iranskom nuklearnom pitanju, ja sam mislio da je užasan, a on (Tilerson) je mislio da je sporazum OK", rekao je Tramp i dodao da njih dvojica "ne razmišljaju na isti način".

Tramp je danas iznenada smijenio šefa diplomatije Tilersona i na njegovo mjesto postavio dosadašnjeg direktora CIA Majka Pompea.

Iako se već duže pričalo da Tramp planira da smijeni Tilersona, Tramp je rekao da je to odlučio "tek nedavno" i to "samostalno". Tilerson će "sad biti mnogo srećniji" rekao je Tramp.

Dva zvaničnika Bijele kuće rekla su da je Tilersonu rečeno u petak da je smijenjen, mada nije bilo jasno ko ga je smijenio, prenosi agencija AP.

Jedan zvaničnik Stejt departmenta je danas rekao da Reks Tilerson nije ni razgovarao s predsjednikom Trampom i da nije upoznat zašto je otpušten.

"Državni sekretar nije jutros razgovarao s predsjednikom i ne zna razloge (smjenjivanja), ali je zahvalan što je mogao da bude u slžbi, a i dalje misli da je služenje javnosti plemenit zadatak zbog kojeg ne treba žaliti", rekao je Stiv Goldstin, visoki zvaničnik Stejt departmenta.

Tilerson je skratio turneju po Africi i krenuo kući nekoliko sati prije Trampove objave.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније