Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

13. 03. 2018. 13:57 >> 13:53

NA IRANSKU REZIDENCIJU

Napadač u Beču imao veze s političkim islamom

Dvadesetšestogodišnji muškarac koji je ubijen u nedjelju uveče poslije napada na čuvara ispred rezidencije iranskog ambasadora u Beču imao je veze s političkim islamom, rekla je direktorka austrijske javne bezbjednosti.

  

 

 

Prema preliminarnom ispitivanju materijala zaplijenjenog u njegovom bečkom stanu taj Austrijanac egipatskog porijekla "jasno je imao veze s političkim islamom" rekla je novinarima Mihaela Kardeis, generalna direktorka austrijske javne bezbjednosti.

Ona je rekla danas da će biti potrebno nekoliko dana da se detaljno analizira zaplijenjen materija. Ona nije dala detalje o motivu za napad niti profil čovjeka.

U toku napada koji se dogodio oko 23.30 po lokalnom vremenu u nedjelju, napadač i vojnik pali su u klinču na zemlju i vojnik je proboden nožem "nebrojeno puta", navela je policija. On je u prvom trenutku upotrijebio biber sprej a zatim je ispalio "najmanje četiri metka" u napadača koji je umro na licu mjesta, navela je policija.

Policija je poslije napada saopštila da je vojnik više puta uboden nožem i da je preživio samo zahvaljujući panciru koji je imao na sebi.

Vojnik, koji ima povrede ruke i u šoku, zbrinut je u bolnici.

Policija je naložila pojačan nadzor ispred svih diplomatskih predstavništava u Beču.

Jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad.Nešto poslije osam sati jedan državljanin Avganistana napao je pripadnika obezbjeđenja ispred austrijskog parlamenta.

Avganistanac je pokušao da pripadnika obezbjeđenja izvuče iz automobila, ali je ovaj uspio da osujeti napad korišćenjem biber spreja.

Napadač, kako je saopšteno na konferenciji za štampu Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bio naoružan i niko nije povrijeđen u ovom napadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније