Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 03. 2018. 19:03   >>  18:59

DIPLOMATSKO RJEŠENJE

Tramp: Si se slaže sa strategijom o S. Koreji

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da se njegov kineski kolega Si Đinping slaže da je neophodno diplomatsko rješenje krize u Sjevernoj Koreji, što je bolje od "pretećih alternativnih" rješenja.

Tramp je u petak razgovarao s kineskim predsjednikom nakon što je saopšteno da je pristao na sastanak s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.

Američki predsjednik je danas na Tviteru naveo da je Si "izrazio zadovoljstvo što SAD ulažu napore u diplomatskom rješevaju problema" što je bolje od "pretećih alternativnih" rješenja.

Tramp je ranije prijetio da će se Sjeverna Koreja zbog nastavka nuklearnog testiranja suočiti sa "vatrom i bijesom koji svijet nije do sada vidio".

Američki predsjednik je danas rekao da je Kina "korisna" za rješavanje krize na Korejskom poluostrvu. Tramp je u nekoliko navrata tražio od kineskih vlasti da dodatno vrše pritisak na Pjongjang da bi odustao od nuklearnog programa.

Agencija AP je prenijela detalj da je Tramp u poruci na Tviteru pogrešno napisao ime predsjednika Kine. Napisao je "Xinping" umjesto "Jinping".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније