Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 03. 2018. 17:35   >>  17:32 4

HILARI KLINTON UPOZORAVA

Pregovori s Pjongjangom diplomatska opasnost

Vlada američkog predsjednika Donalda Trampa griješi što "ne vidi opasnost" u pregovorima koje planira da počne s vlastima Sjeverne Koreje i nema adekvatne ljude koji bi ih vodili, ocijenila je Hilari Klinton, bivša šefica američke diplomatije i Trampova protivnica na predsjedničkim izborima.

"Ako želite razgovore s Kim Džong Unom o nuklearnom oružju, onda su neophodne diplomate sa iskustvom", kojih trenutno nema mnogo u SAD, rekla je Klintonova u intervjuu holandskom listu Algemen dagblad.

Prema njenim riječima, potrebni su ljudi koji dobro poznaju to pitanje i znaju da "dešifruju" Sjevernokorejce i njihov govor.

Klintonova je rekla da je dolaskom Trampa na vlasti Stejt department izgubio mnogo diplomata i dodala da ih nije ostalo malo koji bi mogli da pregovaraju s Pjongjangom.

"Ne možete da imate diplomatiju bez diplomata, a u tu opasnost nije prepoznala Trampova vlada", dodala je bivša američka visoka zvanničnica koja se nalazi u posjeti Holandiji.

Tramp je juče prihvatio ponudu lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una da se sastanu, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније