Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 03. 2018. 11:22   >>  11:18

DOJAVA O BOMBI

Evakuisan slovački parlament

Slovačka policija evakuisala je jutros zgradu Narodne skupštine Slovačke u Bratislavi zbog dojave o podmetnutoj bombi, saopštila je danas portparolka kancelarije slovačkog parlamenta Zuzana Čižmarikova.

"Zgradu pregleda policija", kazala je Čižmarikova slovačkoj novinskoj agenciji TASR.

U parlamentu je trebalo da danas pre podne bude održana konferencija za novinare vladajuće slovačke socijalističke stranke SMER premijera Roberta Fica o rešavanju duboke političke krize zbog brutalnog ubistva mladog istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice krajem februara, moguće likvidacije zbog članaka koji su ukazivali na veze predstavnika SMER-a sa italijanskom mafijom na istoku Slovačke.

U Slovačku je zbog likvidacije istraživačkog novinara danas stigla specijalna kontrolna delegacija Evropskog parlamenta i šestoro poslanika koje su delegirale političke frakcije u EP i jutros su već razgovarali sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se bore protiv korupcije.

Čeka ih susret sa slovačkim predsednikom Andrejom Kiskom koji je zbog likvidacije novinara i njegove verenice i činjenice da su u najbižoj premijerovoj okolini bili ljudi povezani sa kalabrijskom mafijom o čemu je pisao Kucijak u poslednjem nedovršenom članku, zatražio od premijera Fica da izvrši temeljne izmene u vladi ili da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

Fico je to odbio i optužio je predsednika da želi uz pomoć opozicije a po nalogu američkog finansijera Dzordža Sorosa da destabilizuje Slovačku i obori vladu kako bi na vlast, gazeći demokratski izraženu volju Slovaka na izborima 2016. godine, došla sadašnja opozicija.

Desetine hiljada Slovaka izašle su na ulice prošlog petka a protest organizuju u Bratislavi i još nekoliko desetina gradova širom zemlje i u inostranstvu i sutra, 9. marta, da zahtevaju da se nadju i kazne krivci i nalogodavci ubistva Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove.

Na protestu će biti zatražene ostavke i kažnjavanje onih političara SMER-a koji se bogate zahvajujući korupciji i mahinacijama sa evrofondovima a povezani su bilo sa slovačkim organizovanim kriminalom ili kalabrijskom mafijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније