Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 03. 2018. 16:23 >> 16:21
1

TOKOM GLASANJA

Toples protest pred Bersluskonijem

Aktivistkinja grupe Femen izazvala je incident toples protestom na biračkom mjestu u Milanu dok je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni glasao na parlamentarnim izborima.

Ta žena, na čijim je grudima crnim flomasterom bila ispisana rečenica "Berluskoni, došao ti je kraj", skočila je na sto u prostoriji u kojoj je Berluskoni glasao.

Fotografi koji su bili na licu mjesta gurkali su se me]usobno kako bi zauzeli što bolju poziciju, dok je Berluskoni ispraćen iz prostorije.

Lokalni mediji podsjetili su da su aktivistkinje organizacije Femen izazvale incident takođe tokom njegovog glasanja na izborima 2013. godine.

U Italiji će se danas održavaju parlamentarni izbori po novom izbornom sistemu, a posljednje ankete pokazuju da je ishod neizvjestan.

Među političkim strankama favoriti su Napred Italija, Demokratska stranka, pokret Pet zvijezda, a tri ličnosti koje dominiraju političkom trkom su lideri tih partija - Silvijo Berluskoni, Mateo Renci i Luiđi di Majo.

Kampanju za parlamentarne izbore u Italiji obilježile su tenzije zbog migranata, rast euroskepticizma i povratak Berluskonija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније