Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 03. 2018. 21:51 >> 21:50

KATALONIJA

Pudždemon odustao od mjesta predsjednika

Izbjegli katalonski lider Karles Pudždemon, kandidat za predsjednika Katalonije, odustao je danas od kanididature u korist bivšeg predsjednika parlamenta pokrajine Đordija Sančeza, koji je u zatvoru zbog organizacije katalonskog referenduma u oktobru, javlja španska agencija EFE.

Pudždemon je otišao u dobrovoljni egzil u Belgiji poslije referenduma, koji je španska vlada proglasila nelegalnim, jer mu je prijetilo hapšenje zbog organizacije ovog događaja.

Nakon izbora u Kataloniji u decembru 2017, na kome su zagovornici nezavisnosti osvojili tanku većinu, Pudždemon je predložen za predsjednika Katalonije.

Ustavni sud Španije je donio odluku da Pudždemon ne može biti inaugurisan u katalonskom parlamentu putem telekonferencije, odnosno ako nije fizički prisutan na sjednici.

Na to se žalila proindepnedistička Unija za Kataloniju, sud je odbacio žalbu, pa je proces izbora predsjednika Katalonije je zamrznut.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније