Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

28. 02. 2018. 11:28 >> 11:25

ISTOČNA GUTA

Lavrov:Pobunjenici da utiču da primirje funkcioniše

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je danas pobunjenike i one koji ih podržavaju da "djeluju" da bi primirje u istočnoj Guti funkcionisalo i rekao da će Moskva nastaviti da podržava sirijsku vojsku da "iskorijeni terorističku prijetnju".

 

 

 

"Rusija i sirijska vlada već su objavili formiranje humanitarnih koridora u istočnoj Guti. Sada je na borcima i onim koji ih podržavaju da djeluju", rekao je Lavrov u obraćanju u Savjetu UN za ljudska prava u Ženevi.Rusija je u ponedjeljak proglasila uvođenje humanitarnog primirja u istočnoj Guti, enklavi kod Damaska pod kontrolom pobunjenika.

Primirje je proglašeno da bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći i izvlačenje civila i povrijeđenih, ali je odmah prekršeno i obje strane optužuju jedna drugu za njegovo kršenje.

Sirijska nevladina organizacij javila je danas da su se borbe nastavile jutros između pobunjeničkih grupa i sirijskih snaga na periferiji istočne Gute, oblasti pod opsadom blizu Damaska, iako je drugi dan predviđenog humanitarnog primirja.

Vladine snage su rano jutros bombardovale tu oblast ali je bombardovanje stalo oko 9.00 kada petočasovno primirje treba da počne, navela je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, navodi da su uprkos humanitarnoj pauzi nastavljene kopnene borbe između boraca Džaiš al Islama, islamističke pobunjeničke frakcije, i snaga vlade Bašara al Asada.

Prema ruskim medijima, humanitarni koridori treba da budu otvoreni od brane Al Rafidan da dozvole ulaz humanitarne pomoći i evakuaciju stanovnika i ranjenih u periodu između 9.00 i 14.00 po lokalnom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније