Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

27. 02. 2018. 21:25   >>  21:23

PUTOVANJE NA ZAPAD

Lideri Sjeverne Koreje koristili lažne pasoše

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un i njegov otac Kim Jong-Il koristili su lažne pasoše kada su aplicirali za vizu u zapadnim zemljama 90-ih godina prošlog vijeka, tvrdi pet zapadnoevropskih obavještajnih službi.

"Oni su koristili brazilske pasoše, na kojima se jasno vide fotografije Kim Jong-una i Kim Jong-ila kako bi dobili vize stranih ambasada. To pokazuje želju za putovanjima i ukazuje kako je vladajuća porodica pokušala izgraditi posebnu rutu za bijeg", rekao je za agenciju Reuters predstavnik jedne obavještajne službe, prenosi Al Džazira.

Još četiri izvora iz obavještajnih zapadnoevropskih agencija, navodi ova agencija, potvrdila su postojanje pasoša.

Na ovim putnim ispravama, ispod slika Kima Jong-una i Kima Jong-ila, stoje imena Josef Pwag i Ijong Tchoi, a izdati su u brazilskoj ambasadi u Pragu februara 1996. godine.

Kako se navodi, vize su im vjerovatno trebale za putovanje u Brazil, Japan ili Hong Kong.

Sjevernokorejska ambasada u Brazilu odbila je dati komentar, dok je brazilsko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo da istražuje slučaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније