Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 02. 2018. 08:45 >> 08:43

JUŽNA KOREJA

Bivšoj predsjednici prijeti 30 godina zatvora

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu od 30 godina za bivšu predsjednicu Južne Koreje Park Geun Hje koja je optužena za korupciju, zloupotrebu vlasti i druga krivična djela.

 

 

Okružni sud u Seulu odrediće danas tačan datum izricanja presude bivšoj južnokorejskog liderki, navodi AP.

Park će, ukoliko je sud proglasi krivom, biti treći predsjednik Južne Koreje koji je osuđen zbog kriminala. Prethodna dvojica su bili vojni generali, od kojih je jedan učestvovao u puču 1979. godine, a drugi u masakru civila 1980.

Kako navodi AP, ona se nije pojavila na ročištu.

Tužilaštvo je protiv Park podnijelo optužnicu za zloupotrebu vlasti, korupciju i iznuđivanje, jer je navodno primoravala velike kompanije da doniraju desetine miliona dolara za dvije neprofitne organizacije koje je kontrolisala njena prijateljica i bliska saradnica Čoi Sun Sil.

Korupcionaški skandal izbio je prošlog oktobra poslije čega su počeli masovni ulični protesti što je dovelo do njenog opoziva i hapšenja u martu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније