Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 02. 2018. 08:27 >> 08:26
3

STEJT DEPARTMENT

Vašington zabrinut zbog bombardovanja u Siriji

Američki stejt department saopštio je da je "veoma zabrinut" zbog bombardovanja koja sirijska vlada izvodi u regionu Istočne Gute, pobunjeničke enklave istočno od Damaska, u kojima je, prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, od nedjelje stradalo 250 ljudi.

  

 

 


"Nasilje mora odmah prestati", rekla je portparolka Heder Nauert i osudila "taktiku" sirijskog predsjednika Bašara el-Asada "opkoli i izgladni".

Prema njenim riječima, Vašington je "veoma zabrinut" zbog "veoma obespokojavajućih" bombardovanja.

Prema podacima Opservatorije, danas je u bombardovanju Istočne Gute poginulo najmanje 106 civila.

To, prema toj NVO, broj mrtvih u posljednjem pobunjeničkom uporištu u blizini Damaska od nedjelje povećava na 250. U nedjelju je život izgubilo 17 osoba a u ponedjeljak 127.

Prema UN, u posljednjih 48 sati u Istočnoj Guti je bombardovano šest bolnica, od kojih tri više ne rade.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније