Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ EBU, VOA, objavila P.B. ]

20. 02. 2018. 10:20   >>  10:28

NA FLORIDI

Raste prodaja pušaka nakon napada

Vlasnici prodavnica oružja u Misuriju bilježe porast prodaje puške AR-15 nakon napada u školi u Floridi prošle sedmice.

Omiljeno oružje masovnih ubica u SAD je automatska puška AR-15. To oružje je korišćeno i tokom napada u školi u Parklandu prošle sedmice, u kojem je stradalo 17 osoba.

Vlasnici prodavnica oružja bilježe porast interesovanja kupaca za puškom čija je cijena od 500 do nekoliko hiljada dolara. Proizvodnja AR 15 je udvostručena u protekloj deceniji, a samo 2015. godine napravljeno je više od 3,5 miliona primjeraka.

Nakon napada u Floridi sve su glasniji pozivi demokrata na čvršću kontrolu prodaje oružja, dok joj se republikanci protive, navodeći da bi time bio narušen Drugi amandman američkog Ustava koji se odnosi na posjedovanje oružja, navodi VOA.

Američki predsjednik Donald Tramp podržava inicijativu da se pojača federalna provjera podataka kupaca oružja u SAD. Još se pregovara o detaljima tog zakonskog predloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније