Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 02. 2018. 09:23 >> 09:21

ODGOVOR NA RAKETU

Izrael napao pojas Gaze

Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros podzemnu infrastrukturu na jugu pojasa Gaze nakon što je jedna raketa ispaljena sa te palestinske teritorije eksplodirala na otvorenom području u Izraelu, saopštio je vojni portparol.

 


 

U vojnom saopštenju je navedeno da je "Hamas odgovoran za sve što se događa u pojasu Gaze iznad i ispod zemlje" uz najavu da će "vojska nastaviti da djeluje kako bi osigurala bezbjednost građana Izraela, koristeći sva sredstva na raspolaganju".

Palestinski zvaničnici su rekli da je napad izveden u području gdje se nalazi uništeni aerodrom u Dahaniji blizu izraelske granice i da je ispaljeno više od deset raketa, prenijeli su izraelski mediji.Uz sporadično raketiranje južnog Izraela u posljednjih nekoliko mjeseci napetost je dodatno povećana kada su četri izraelska vojnika ranjena u subotu u eksploziji eksplozivne naprave kraj granične ograde na jugu pojasa Gaze.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman rekao je u nedjelju da je koalicija ekstremističkih organizacija Narodni komiteti otpora podmetnula eksploziv, upozorivši da "računi nisu poravnati" dok se ne "eleminišu" napadači.

"Biće potrebno dva dana, nedelja ili dvije nedelje. Eleminisaćemo svakoga ko stoji iza napada", rekao je Liberman.U nedjelju ujutru vojska je saopštila da je napadnuto 18 meta islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze u znak odmazde. Eksplozija, u kojoj su dva vojnika zadobila ozbiljne povrede, je najozbiljniji incident na granici od rata 2014. godine u pojasu Gaze.

Od tada je pogranično područje uglavnom bilo mirno ali je napetost povećana od kako je 6. decembra predsjednik SAD Donald Tramp saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније