Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2018. 14:08 >> 14:06

IRAN

Traga se za olupinom srušenog aviona

Iranske spasilačke službe pokušavaju da pronađu olupinu putničkog aviona koji se danas srušio u planinskoj zoni na jugozapadu zemlje za vrijeme mećave sa 66 putnika i članova posade.

Portparol aviokompanije Aseman erlajns (Aseman Airlines) čija je letjelica javio je prvobitno da su poginuli svih 60 putnika i šest članova posade u avionu tipa ATR 72 koji je letio od Teherana do grada Jasudža, ali je kasnije dao oprezniju izjavu navodeći da se strahuje da su svi poginuli ali da spasilački timovi još nijesu uspjeli da stignu do mjesta nesreće.

"S obzirom na posebne uslove u toj zoni, još nemamo nikakav pristup tačnom mjestu pada aviona i ne možemo definitivno da potvrdimo smrt svih putnika u letjelici", rekao je Mohamad Tabatabaj portparol kompanije, prenosi iranska agencija Isna. On je nekoliko sati ranije preko državne televizije objavio da u udesu aviona nema preživjelih.

Međutim, nada da ipak ima preživjelih je mala. Iranski vrhovni vođa Ali Kamnei uputio je poruku saučešća porodicama putnika.

Prema aviokompaniji Aseman, avion koji je krenuo sa aerodroma Mehrabad u Teheranu u osam sati nestao je sa radarskih ekrana oko 45 minuta poslije polijetanja. Avion je prevozio 60 putnika, među kojima i jedno dete, i šest članova posade. Rano popodne danas još nije utvrđeno mjesto udesa aviona, koji se dogodio u mećavi dok je preletao planinu Zagros.

Kako su navele iranske agencije avion se srušio blizu udaljenog planinskog grada Semiroma, oko 620 kilometara južno od glavnog grada Teherana.

Državna televizija saopštila je da zbog vremenskih uslova spasilački helikopteri nijesu mogli da stignu do mjesta nesreće u planinama Zagros.

Portparol kompanije rekao je da je avion udario u planinu Dena visoku oko 4.400 metara.

"Spasilačke ekipe poslate su na moguće mjesto nesreće ali je helikopter koji je bio upućen tamo morao da se vrati zbog mećave", rekao je za agenciju Isna jedan zvaničnik nacionalne službe spasavanja.

Druge ekipe poslate su putem, rekao je on i dodao da pet ekipa istražuje tu oblast ali da još nijesu ništa našli.

Iranski Crveni krst saopštio je da su poslali 120 spasilaca u oblast gdje se dogodila nesreća.

Iranski predsjednik Hasan Rohani naložio je ministarstvu saobraćaja da formira krizni štab da ispita uzroke nesreće i koordiniše spasilačke operacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније