Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 02. 2013. 18:15 >> 18:11

PREVENTIVA

Libija zatvara granice na 4 dana

Iz preventivnih razloga Libija će u četvrtak 14. februara zatvoriti na četiri dana granice prema Egiptu i Tunisu, zbog proslave druge godišnjice početka pobune.

Prije dvije godine u pobuni Libijaca svrgnut je, a zatim i ubijen, bivši lider Moamer Gadafi.

Premijer Ali Zejdan najavio je  je da će čak i međunarodni letovi biti suspendovani na svim aerodromima, osim u Tripoliju i Bengaziju.

 

Mjere su preduzete kako bi se „spriječio svaki pokušaj podrivanja bezbjednosti u Libiji i ometanja proslava godišnjice revolucije“, saopštio je premijer Zejdan.

AFP navodi da su u Libiji sve češći pozivi na proteste zbog neuspjeha novih vlasti da sprovedu reforme i da su snage bezbjednosti u stanju pripravnosti, dok su u Tripoliju postavljeni kontrolni punktovi na više mjesta.

Libija je u decembru prošle godine zatvorila granice prema Alžiru, Nigeru, Čadu i Sudanu zbog, kako je navela, pogoršanja bezbjednosne situacije na jugu zemlje, a širok pustinjski pojas u toj oblasti proglasila je vojnom zonom.

Među islamskim pobunjenicima u Maliju ima i nekadašnjih boraca Gadafijevih snaga, koji su napustili Libiju poslije njegove smrti u oktobru 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније