Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 02. 2018. 10:07 >> 10:06

PO TREĆI PUT

Venecuela i Libija izgubile glas u UN

Venecueli i Libiji onemogućeno je glasanje na Generalnoj skupštini UN po treći put u posljednje tri godine zbog više miliona dolara duga toj organizaciji.

 


 

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je obavijestio Generalnu skupštinu da 14 zemalja, uključujući Venecuelu i Libiju, ima neizmirene obaveze, a portparol Brenden Varma je potvrdio da je Venecuela izgubila glas u toj svjetskoj organizaciji.

AP dodaje da je glas izgubila i Libija.Kako je navedeno, Venecuela mora da plati najmanje 25.200.296 dolara da bi povratila pravo glasa, a Libija najmanje 6.594.842 dolara.

Venecuelu potresa duboka politička i ekonomska kriza, a u Libiji vlada haos od svrgavanja i ubistva bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija 2011. godine.

Među zemljama koje su izgubile pravo glasa su Centralnoafrička Republika, Dominika, Dominikanska Republika, Grenada, Maršalska ostrva, Surinam, Jemen i Ekvatorijalna Gvineja.

Generalna skupština UN je odlučila da Komori, Gvineja Bisao, Sao Tome i Prinsipe, i Somalija zadrže pravo glasa uprkos dugovanjima koja imaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније