Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

11. 02. 2018. 17:04 >> 17:03
3

"DUBOKA ZABRINUTOST"

SAD: Izrael ima pravo da se brani

SAD su saopštile da podržavaju Izrael i izrazile duboku zabrinutost zbog najnovije eskalacije, prenosi AP.

Eskalacija je uslijedila nakon izraelskog obaranja ubačenog iranskog drona i napada Izraela na iranske mete duboko u teritoriji Sirije, pri čemu je oboren jedan izraelski F-16.

Navodi se da je portparolka Stejt departmenta Heder Nojert izjavila sinoć da SAD "snažno podržavaju suvereno pravo Izraela na odbranu".

"Eskalacija prijetnje koju je uputio Iran i njegov ambicija da predstavi sopstvenu moć i dominaciju, dovodi u rizik sve ljude u tom regionu, od Jemena do Libana", poručila je Nojertova.

AP prenosi i da je izraelski ministar za obavještajne aktivnosti Izrael Kac kazao da je napadom na iranske mete u Siriji njegova zemlja poslala jasnu poruku Iranu da Izrael neće tolerisati iransko uporište na svom pragu.

Po mišljenju Kaca, Irancima će biti potrebno neko vrijeme da "svare, shvate i zapitaju se kako je Izrael znao kako da pogodi te mete".

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније