Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

10. 02. 2018. 18:20 >> 18:20
2

GENERAL SAOPŠTIO

Iranski dron bio u Izraelu minut i po

Iranski dron koji se ubacio u izraelski vazdušni prostor bio je nad teritorijom Izraela minut i po, izjavio je danas načelnik štaba vazduhoplovnih snaga Izraela brigadni general Tomer Bar.

 

"Naša superiornost nije povrijeđena", rekao je on, ocijenivši da odluka da se upotrebi heliktoper "apači" da obori dron nije bila slučajna i da je to prvi put da je iranski dron u rukama Izraela, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelske vazduhoplovne snage su nakon obaranja drona napale bazu u Siriji odakle lansiran, a u drugom udaru je gađano najmanje 12 iranskih i sirijskih ciljeva. Izrael je infiltriranje bespilotne letjelice označio " kao ozbiljno i neregularno kršenje izraelskog suvereniteta, upozorivši na dalju akciju protiv agresije Irana bez presedana", prenio je Asošiejted pres.

Izraelska vojska je rekla da su se avioni suočili sa snažnom protivavionskom vatrom iz Sirije koja je primorala dva pilota da iskoče iz lovca F-16 koji je se srušio na sjeveru Izraela. To je prvi put poslije 1982. godine, kada je Izrael ratovao sa Libanom, da je pao izraelski avion, navode izraelski mediji.

Jedan pilot je zadobio ozbiljne povrede. Sirijski zvaničnici izvijestili su o velikim eksplozijama u centralnom dijelu zemlje, a sirijska odbrana prouzrokovala je da se oglase sirene širom sjevernog Izraela. Izraelski udari su do sada bili najveći od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine.

Iran i Sirija su porekli da je dron ušao u izraelsku teritoriju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније