Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta/rtcg.me ]

10. 02. 2018. 15:50 >> 15:54
2

TEL AVIV PORUČUJE

"Iran i Sirija se igraju s vatrom"

Izraelski vojni portparol Jonatan Konrikus izjavio je danas da se Iran i Sirija "igraju s vatrom", zaprijetivši da će platiti visoku cijenu jer je iranski dron jutros iz Sirije uletio u vazdušni prostor Izraela, nakon čega je došlo do eskalacije sukoba u kojem je oboren i izraelski F-16.

Izraelski borbeni avion F-16 oboren je nakon što ga je pogodila protivvazdušna odbrana (PVO) sirijske vojske, javlja državna televizija te zemlje. Navodno, letjelica se srušila na teritoriju Izraela i piloti su preživjeli, ali su ranjeni. Izraelski avioni su nakon toga gađali 12 meta u Siriji.

"Ne težimo eskalaciji, ali smo spremni za razna scenarija i da naplatimo skupo za takve akte", rekao je Konrikus, prenijela je agencija Frans pres.

Kabinet premijera Izraela Benjamina Netanjahua dao je instrukcije da ministri ne daju izjave o događajima na sjevernoj granici, prenijeli su izraelski mediji.

Netanjahu je sazvao bezbjednosne konsultacije i daje odobrenje za potrebne operacije, a ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman se sastaje sa načelnikom generalštaba i visokim vojnim i bezbjednosnim zvaničnicima.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније