Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 02. 2018. 23:22 >> 23:19

BIJELA KUĆA SAOPŠTILA

Mladi imigranti nijesu prioritet za deportaciju

Šef kabineta američkog predsjednika Džon Keli izjavio je danas da grupa od oko 690.000 mladih ljudi, nazvanih "sanjarima" (dreamers), koji su ilegalno došli u SAD kao djeca neće biti priotitet za deportaciju.

Hiljade mladih rođenih u Meksiku bili su zaštićeni od deportacije u okviru programa za mlade. Taj program je omogućio mladim imigrantima da studiraju i dobiju dozvole za rad iako su nelegalno ušli u SAD.

Keli je rekao novinarima u Bijeloj kući da "sanjari" neće biti deportovani, iako im je istekao program zaštite uveden 2012, za vrijeme bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, a Kongres još nije usvojio zakon koji bi ih zaštitio od deportacije.

"Oni nijesu prioritet za deportaciju", rekao je američki zvaničnik i dodao da migranti mogu ostati jako dugo u SAD ako su "van vidokruga" i nemaju kriminalni dosije.

Keli je rekao da vjeruje da će američki predsjednik Donald Tramp produžiti program koji štiti mlade imigrante dovedene kao djeca u tu zemlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније