Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 02. 2018. 13:10 >> 13:09

VLADA VB

Britanija: Nećemo biti u carinskoj uniji s EU

Vlada Tereze Mej danas je istakla da Velika Britanija neće ostati u carinskoj uniji s Evropskom unijom (EU) poslije izlaska iz tog bloka.

 


 

Poslije suprotstavljenih izjava zvaničnika britanske Vlade tokom vikenda, neimenovani izvor iz kabineta Mej rekao je britanskim medijima da članstvo u carinskoj uniji nije politika Vlade.

Taj stav je iznijet u vrijeme kada Velika Britanija teži da pojasni svoju poziciju pred novu rundu pregovora s EU o Bregzitu.

Konzervativna partija Tereze Mej podijeljena je na one koji žele potpuni razlaz s EU i na one koji žele da ekonomija Velike Britanije ostane blisko povezana s Unijom i njenim tržištem od 500 miliona ljudi.

Nešto više od godinu dana prije 29. marta 2019. godine, kada Velika Britanija treba da izadje iz Unije, Mej se našla pod pritiskom da izabere stranu u unutarpartijskom sukobu oko bliskosti budućeg odnosa s EU.

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije sasataće se danas u Londonu s britanskim ministrom za Bregzit Dejvidom Dejvisom pred ovonedjeljnu rundu pregovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније