Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

05. 02. 2018. 11:17 >> 12:00

NEVRIJEME U MOSKVI

Zbog snijega kasne letovi, zatvorene škole

U Moskvi su danas poslije snažne mećave tokom vikenda, u kojoj je jedna osoba izgubila život, odloženi brojni letovi, a u obližnjim selima prekinuto je snabdijevanje strujom i zatvorene su škole.


Meteorološka služba saopštila je danas da je tokom vikenda u Moskvi palo više od mjesečnog prosjeka snijega, i visina snijega je dostigla do 55 centimetara u nekim djelovima glavnog grada Rusije. Temperatura u gradu je minus 13 stepeni.

"Ovo je prvi put u sto godina da imamo toliko snijega. Jačina sniježnih padavina, promjenljivo vrijeme s kišom, snijegom i zaleđivanjem grana drveća predstavlja izazov za gradske službe", rekao je pomoćnik gradonačelika Moskve Pjotr Birjukov, prenosi agencija Ria Novosti.

U gradu gde se rijetko zatvaraju škole, ali je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao da se od roditelja ne očekuje da vode djecu danas u školu.

Stotine letova otkazane su ili odložene danas na moskovskim aerodromima i ima brojnih zastoja na ulicama grada, ali ne i potpune blokade, kao što su mnogi strahovali.

"Nema kolapsa, nema katastrofe, grad funkcioniše normalno", rekao je gradonačelnik Sobjanin.

Čistači snijega su radili cio vikend, i rašćišćeno je rekordnih 1,2 miliona kubnih metara snijega sa ulica, rekao je zamjenik gradonačelnika Birjukov za ruske novinske agencije.

On je pozdravio zaposlene u komunalnim službama što su omogućili da Moskva funkcioniše normalno.

Vlasti su upozorile da bi danas moglo da padne još 20 centimetara snijega.

Spasilačke službe saopštile su da su morale da intervenišu da oslobode više od 120 vozila zarobljenih u snijegu na putevima u moskovskoj oblasti, dok su brojni tramvaji blokirani zbog srušenog drveća.

Jedna osoba je poginula i više je povrijeđeno juče zbog rušenja stabala, a zbog snijega je srušeno više od 2.000 drveća, rekao je gradonačelnik Sobjanin. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније