Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/AFP ]

04. 02. 2018. 21:14   >>  21:24

ANASTASIJADES PREDSJEDNIK

Obećao pregovore

Aktuelni predsjednik Kipra Nikos Anastasijades osvojio je danas drugi predsjednički mandat i u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio svog protivnika Stavrosa Malasa, javili su kiparski mediji.

Državni mediji javljaju da je Malas pozvao Anastasijadesa i čestitao mu na izbornoj pobjedi, prenosi agencija AP.

Anastasijades je osvojio 55,9 odsto glasova, na osnovu 95 odsto prebrojanih glasova, što je 12 odsto više u odnosu na njegovog rivala.

Anastasiades (71), advokat s britanskim obrazovanjem iz hriščansko-demokratske stranke "Demokratski zbor" (DISY) obećao je oživljavanje pregovora o ponovnom ujedinjenju Kipra i bio je favorit na izborima.

Kipar je 1974. godine, poslije turske okupacije sjevernog dijela ostrva, podijeljen na Tursku Republiku Sjeverni Kipar koju priznaje samo Ankara, i Kiparsku Republiku koja je medjunarodno priznata i članica Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније