Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

31. 01. 2018. 14:09 >> 13:35

MOGERINI PORUČUJE

SAD da ne rješavaju same bliskoistočni sukob

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini tražila je danas od SAD da ne pokušavaju same da riješe sukob Izraela i Palestinaca i ocijenila da bi to dovelo do neuspjeha.

 

 

 

Mogerini je na početku vanrednog sastanka međunarodnog komiteta za pomoć razvoja Palestine rekla "ništa bez SAD, ništa sa samo SAD".

To je bio prvi takav sastanak otkada je američki predsjednik Donald Tramp priznao Jerusalim kao prestonicu Izraela, razbijajući međunarodni konsenzus da bi status svetog grada trebalo riješiti pregovorima Izraela i Palestinaca.

Mogerini je rekla da je "ovo težak trenutak" za taj region. Današnji sastanak bi trebalo da bude posvećen razmatraju kako doći do rješenja "dvije države" za bliskoistočni sukob.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније