Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 01. 2018. 07:36   >>  07:04 1

IAKO SU IMALE DOZVOLU

Hamas spriječio žene da gledaju utakmicu

Policija pokreta Hamasa koji vlada u pojasu Gaze spriječila je nekoliko desetina žena da prisustvuju jednoj fudbalskoj utakmici iako su imale dozvolu za to.

Policija tog palestinskog islamističkog pokreta saopštila je da grupu od oko 30 navijačica spriječila da uđe na stadion izbjegličkog kampa u Nuseiratu na jugu pojasa Gaze.

Neke od njih su zbog toga utakmicu gledale preko ograde stadiona.

"Došle smo da ohrabrimo ekipu i mlade Nuseirata i gledamo utakmicu. Bile smo iznenadđene prisustvom policije Hamasa koja nam nije dala da uđemo", rekla je Frans presu jedna od navijačica.

Te žene su dobile dozvolu koju Hamas inače rijetko izdaje za prisustvovanje utakmicama u toj palestinskoj enklavi.

Ako su rođake igrača, žene mogu da prisustvuju utakmicama, ali je na današnjoj prvi put trebalo da budu i navijačice koje na tribini moraju biti razdvojene od muškaraca.

Vlasti Hamasa nijesu navele razlog odbijanje da ih puste.

Predstavnici fudbalskog kluba su naveli da su željeli da naprave presedan, tako da pored majki, sestara i supruga igrača, budu prisutne i druge žene koje navijaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније