Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 01. 2018. 23:16   >>  22:42 1

NEJEDNAKE ZARADE

Voditelji BBC-ja pristali na smanjenje plate

Šestorica vodećih televizijskih voditelja BBC-ja pristali su na smanjenje plate pošto je objelodanjeno da zarada muškaraca i žena nije jednaka, saopšteno je danas.

BBC je naveo da su Hju Edvards, Niki Kembel, Džon Sopel, Nik Robinson i Džeremi Vajn prihvatili smanjenje plate.

Ta odluka je donijeta nakon što je Keri Grejsi podnijela ostavku na mjesto urednice BBC servisa za Kinu zbog nejednakih primanja muškaraca i žena koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće.

Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

Vajn je kazao da je potrebno riješiti taj problem i izrazio podršku koleginicama.

On je bio među najplaćenijima u grupi voditelja koji su pristali na smanjenje plate. Prošle godine je zaradio između 700.000 i 749.999 britanskih funti (između 798.000 i 855.000 eura), navodi BBC.

Od njih šestorice, Sopel, urednik servisa BBC za Sjevernu Ameriku zarađivao je najmanje, odnosno između 200.000 i 249.999 britanskih funti (između 228.000 i 285.000 eura), dok je Keri Grejsi prošle godine zaradila 135.000 britanskih funti (oko 154.000 eura).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније