Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 01. 2018. 23:44 >> 23:08

NAKON NAPADA

"Save the Childern" ne radi u Avganistanu

Napad na prostorije dobrotvorne organizacije za pomoć djeci "Save The Children" na istoku Avganistana i dalje traje, sedam sati od kada je počeo danas, saopštila je ta nevladina organizacija koja je najavila da suspenduje svoje operacije u zemlji.

"Možemo da potvrdimo da je napad na naše prostorije u Džalalabadu još u toku", rekao je portparol organizacije u saopštenju čime je opovrgao provincijskog zvaničnika koji je prije nekoliko sati objavio kraj napada sa bilansom od dvoje mrtvih i 14 ranjenih.

Portparol nevladine organizacije je rekao da je odlučeno da se "privremeno suspenduju sve operacije" te organizacije u Avganistanu. On je dodao da je Avganistan jedno od najtežih mjesta na svijetu za humanitarni rad.

Pucnji se i dalje čuju u kvartu gdje se dogodio napad koji je opkoljen policijom i vojskom, rekao je dopisnik agencije Frans pres.

Grupa naoružanih ljudi upala je danas u prostorije nevladine organizacije "Save The Children" u Džalalabadu, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, kada je ubijeno dvoje ljudi, saopštili su zvančnici provincije.

Ubijeni su policajac i civil. Jedan napadač je izveo samoubilački napad, drugog je ubila policija a treći se još bori, rekao je portparol provincijskih vlasti.

Porptarol regionalne bolnice Nangarhar rekao je da je najmanje 14 ranjenih dovedeno u bolnicu i da bi broj nastradalih u napadu mogao da poraste pošto se okršaj nastavlja.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad preko svoje novinske agencije Amak. Grupa je navela da je bombaš samoubica napao vozilom punim eksploziva, a da je napad koji je uslijedio imao za metu britanske i švedske fondacije i avganistanske državne institutcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније