Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 01. 2018. 12:15   >>  11:42

PREKRŠENA MU PRAVA

Navaljni protiv Rusije pred Evropskim sudom

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni žalio se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu na ruske vlasti, tvrdeći da su u više navrata prekšena njegova prava.

 

 

 

Sud je prošle godine presudio da su hapšenja Navaljnog u sedam slučajeva bila nezakonita i naložio Rusiji da plati 63.000 eura odštete, ali je na tu odluku uložena žalba.

U toku je žalbeno ročište u slučaju Navaljni protiv Rusije, a konačna presuda očekuje se kasnije, prenosi AP.

Navaljni želi da organizuje proteste širom Rusije kako bi dobio podršku za poziv na bojkot predsjedničkih izbora 18. marta pošto je Centralna izborna komisija odbacila njegovu kandidaturu zbog jedne presude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније