Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 01. 2018. 21:03 >> 20:30
1

SENAT USVOJIO PREDLOG

Okončana blokada Vlade SAD

Senat američkog Kongresa usvojio je predlog zakona za privremeno finansiranje vlade SAD, i omogućio kraj trodnevne blokade zbog koje nijesu radile neke federalne službe.

Za ponovno otvaranje federalnih agencija glasao je 81 senator, a 18 ih je bilo protiv. Za glasanje o budžetskim pitanjima potrebna je kvalifikovana većina od 60 senatora, navodi Asošiejted pres.

Senat će još jednom glasati o tom predlogu zakona prije nego što se o njemu izjasni Predstavnički dom Kongresa SAD.

Vlada SAD je od subote u blokadi pošto nije bilo dogovora o budžetu koji su demokrate uslovljavale dogovorom o zaštiti od deportacije 700.000 imigranata koji su dovedeni u zemlju kao djeca i tu ilegalno ostali. Tramp je prekinuo program iz vremena njegovog prethodnika Baraka Obame koji daje zaštitu tim mladim imigrantima.

Demokratski senatori su danas pristali da podrže okončanje finansijske blokade pošto su lider demokrata Čak Šamer i republikanaca Mič Mekonel postigli dogovor da Senat do 8. februara počne debatu o predlogu zakona o imigraciji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније